Klubnyheder

Interview: Mød Daniel - Sveriges 5. mest scorende mand!

27. februar 2017, 23.21


Daniel Johnsson fra FC Helsingborg ligger pt. nummer 5 på pointlisten i den svenske superliga.
I 28 kampe har Daniel scoret 45 mål og leveret 11 assisteringer. Det er ganske imponerende. Vi mødte Daniel med håb om at lære af hans erfaringer...

Fortæl os kort om din floorballbaggrund. Helt ærligt - hvad er din “hemmelighed”?
Jeg startede med at spille floorball, da jeg var 5 år gammel. Jeg har altid spillet med nogen, der er ældre end mig. Da det blev mere seriøst skiftede jeg til Karlstad, som spillede i den næsthøjeste division. Efter to sæsoner flyttede jeg så til Helsingborg. Min “hemmelighed” er nok, at jeg brænder virkelig meget for floorball og altid har trænet så meget som muligt uanset om det var på vej hjem fra skole eller ved enhver anden lejlighed. Jeg havde altid min stav lige ved hånden...


Hvorfor scorer du så mange flere mål end alle andre…?

Ja, det er et godt spørgsmål… Først og fremmest, så er min medspillere rigtig gode til at give mig gode pasninger. Derudover så har jeg altid troet på mig selv og hele tiden fortsat med at skyde,, selvom jeg ramte ved siden af de første 10 gange :-)


Hvilke konkrete øvelser eller teknikker kan du anbefale juniorer (og seniorer), der gerne vil være ligesom dig?
Jeg har ikke en konkret øvelse, men jeg mener at man virke skal gå op i det og bruge tid på at blive endnu bedre. Selvom man er god til en type skud, så skal man også træne de andre typer virkelig meget. Det er vigtigt at det er sjovt at træne. Husk det. Prøv dig frem. Jeg skyder så ofte jeg kan, når mine holdkammerater holder vandpause, så får jeg lige skudt 10 gange.


Hvilken stav spiller du med, og hvor vigtig er den for din præstation?
Jeg spiller med Unihoc Curve 3.0. Den betyder utrolig meget for mig, da jeg egentlig bare laver trækskud - og min stav giver skuddet ekstra fart.


Hvor mange timer træner du om ugen og hvordan træner du?

Jeg træner ca.7-8 timer om ugen, dels floorball, dels styrketræning.

Hvordan var din oplevelse af at spille i Helsingør?
Det var en rigtig god følelse at spille i Helsingør sidste år i januar. Hallen er lidt mindre end vores egen. Fordelen er at stemningen kan blive rigtig god, når publikum er engageret! Sidste gang var det perfekt.
Læs mere om kampen mellem FC Helsingborg og Linköping - og book din billet nu.Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706